Einstein Sergisi otomotion istanbul


Einstein Sergisi,

Yer: Doğuş Otomotion Tarihler: 09.11.2007~02.03.2008 Adres: Doğuş Oto Center, Maslak

20’inci yüzyılın en ünlü bilim insanının yaşamı ve kuramlarına, Time Dergisi tarafından seçilen “Yüzyılın Adamı”na ve kimilerine göre gelmiş geçmiş en parlak bilimsel zekaya doğru çıkılan, emsalsiz bir keşif yolculuğudur. Bilimsel araştırmalar ve çağının sosyopolitik meseleleriyle aktif olarak ilgilenen Albert Einstein’ın başarıları o denli önemli ve çığır açıcı nitelikteydi ki, fikirleri tüm dünyayı derinden etkiledi. Bu zengin içerikli sergi, Einstein’ın devrim niteliğindeki bilimsel kuramlarını son teknoloji ürünü etkileşimli objelerle aydınlatıyor ve onun büyüleyici yaşamını el yazması belgelerle keşfediyor. Einstein Sergisi, dehanın şahsını, bilimini ve dünyasını bir araya getirerek, izleyicilere çağımızın en büyük zihinlerinden birini anlamak için eşi benzeri olmayan bir fırsat sunuyor.
Sergide Neler Var? - Einstein’ın ışık, zaman, enerji ve yerçekimi hakkındaki kuramlarını açıklayan, etkileşimli objeler.- Einstein’ın çalkantılı özel yaşamına tanıklık eden, eşlerine yazdığı şahsi mektuplar ve ona mektup gönderen çocuklarla olan eğlenceli yazışmaları.- Einstein’ın Genel Görelilik Kuramı el yazmalarını ve birleşik kuramı ararken yaptığı son hesaplamaları içeren bloknot.- Günümüzün önde gelen fizikçilerinin Einstein’ın mirası hakkındaki yorumlarını içeren video gösterimi.- Çocuklar ve yetişkinler için uygulamalı atölyelerin yer alacağı Eğitim Laboratuvarı.Biletler:Biletix Satış Noktaları, www.biletix.com ve Doğuş Otomotion

Tam: 8,00 YTL İndirimli: 4,00 YTL İndirimli biletler öğrenci ve öğretmenler için geçerlidir.- Sergi saatleri hafta içi 09:00 - 19:00, hafta sonu 10:00 - 19:00`dur.

Sinemalarda Bu Hafta(Vizyondakiler)

 
Add to Technorati Favorites